Nieuw in ons assortiment! De elektrische lieren van Dragon Winch.

Nieuws - 04-04-2022

Nieuw in ons assortiment! De elektrische lieren van Dragon Winch.

Breed assortiment, breed inzetbaar

De krachtige elektrische lieren van Dragon Winch hebben wij in twee types. De MAVERICK en de HIGHLANDER. De MAVERICK onderscheidt zich door zijn brede inzetbaarheid. Deze is sterker, maar minder snel dan de HIGHLANDER. Hij is toepasbaar voor de boottrailer, aanhangwagen, kleine en medium off-road voertuigen en autotransporters. De HIGHLANDER wordt het vaakst voor de off-road toepassingen ingezet. Dit komt vooral doordat hij sneller is dan de MAVERICK, maar hierdoor minder geschikt is voor zware lasten. 

Dragon Winch Maverick Highlander

De elektrische lieren zijn opgebouwd uit vier delen. 

  • Motor
  • Controlbox
  • Trommel met synthetisch touw of staalkabel
  • Versnellingsbak

Download Dragon Winch Manual

Dragon Winch Manual

Bediening van de lier op afstand 

Alle Maverick en Highlander lieren (behalve de DWM 2000 ST) worden geleverd met afstandsbediening(en).  

Ervaar het gemak van een lier met afstandsbediening. De afstandsbediening is draadloos te gebruiken. Afhankelijk van het type zit er ook een handbediening op de lier of een afstandsbediening met kabel.

Het remsysteem van elektrische lieren werkt slechts in één richting. Daardoor is het belangrijk dat de lier altijd op dezelfde manier, namelijk met het losse deel aan de onderkant, opgerold wordt. Ook dient de bijgeleverde geleider altijd gebruikt te worden, om er zeker van te zijn dat het touw of de kabel recht opgerold wordt.  De bevestigingsschroeven worden altijd meegeleverd. Op aanvraag zijn er diverse bevestigingsplaten verkrijgbaar. Ook onderdelen zoals de losse Powerswitch kunt u bij ons aanschaffen. 

Winch assembly

Verhogen van het vermogen

De last die de elektrische lier kan trekken wordt standaard aangegeven bij toepassing van een enkele laag. Door gebruik van het Snatch Block kan de kracht verhoogd worden. Uiteraard is het Snatch Block ook bij ons verkrijgbaar.

Snatch Block Dragon Winchtrekkracht