Assen

In ons assortiment assen vindt u zowel geremde, als ongeremde trailerassen en in diverse maten, gewichtsklassen en uitvoeringen. Zowel voor nieuwbouw of ter vervanging van de bestaande as van de trailer.

Padmaat

De padmaat is in combinatie met de flensmaat een belangrijk gegeven bij de keuze van de as. Dit is de hartmaat van de bevestigingspadden op de desbetreffende aanhangwagen as.  Bij onze ongeremde assen loopt de padmaat van 900 t/m 1500mm. De geremde assen zijn standaard met padmaat 1000 t/m 1900mm verkrijgbaar. Mocht u in de webshop niet de gewenste padmaat kunnen vinden, neem dan vooral contact op met onze verkoopafdeling. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Flensmaat

Ook de flensmaat is een belangrijk uitgangspunt bij het kiezen van de juiste vervanging van de as. De flensmaat dient niet verward te worden met de spoorbreedte. De flensmaat is de afstand in millimeters tussen de vlakke zijden van de beide remtrommels. Let op: hierbij worden de wielbouten, draadeinden en de naafdop niet meegenomen. De spoorbreedte wordt gemeten met de hart-op-hart maat van het loopvlak van de band.