Wielen

Protempo is al ruim 45 jaar een betrouwbare leverancier van wielen en kogelpotten. Van meubelwielen tot zwaarlastwielen en van transportwielen tot apparatenwielen, bij ons kunt u terecht voor elk type wiel. Ons assortiment bestaat uit diverse bekende A-merken, waaronder Steinco en Alwayse. Of u kiest voor onze zelfontwikkelde wielen onder ons huismerk Novio. Wij beschikken bovendien over een eigen assemblage-afdeling, zodat u altijd het beste wiel voor uw situatie kunt laten samenstellen.

Hieronder kunt u kiezen voor de categorie waarbinnen u wielen zoekt. Of u kiest voor ´wielen´, zodat u een overzicht krijgt van al onze wielseries. Van daaruit kunt u verder filteren om tot het juiste wiel te komen. Verder naar onderen op de pagina kunt u ook zoeken binnen een specifieke branche en van daaruit verder filteren.

Alle wielen
Meubelwielen
Zwaarlastwielen
Apparatenwielen
Transportwielen
Hittebestendige wielen
Rolstoelwielen
Steigerwielen
Pallettruckrollen / geleiderollen
Smalspoor- en groefwielen
Wielonderdelen en -accessoires
Kogelpotten
Complete luchtbandwielen
Zwenkwielen en bokwielen met luchtbanden

Zoek op branche

Voedingsindustrie en grootkeuken
Gezondheidszorg
Meubilair en inrichting
Industrie en interne logistiek
Luchtvaart

Op zoek naar een zwenkwiel, bokwiel, los wiel of een kogelpot?

Protempo levert al ruim 45 jaar wielen, zwenkwielen, bokwielen en kogelpotten voor verschillende branches en toepassingen. Door ons ruime assortiment heeft u de keuze uit veel verschillende soorten wielen, waaronder transportwielen, apparatenwielen, meubelwielen, zwaarlastwielen, pallettruckrollen / geleiderollen, hittebestendige wielen, smalspoor- en groefwielen, zwenk- en bokwielen met luchtbanden, steigerwielen en wielen voor de medische sector zoals rolstoelwielen.

Wij bieden wielen met uiteenlopende draagvermogens, van wielen voor lichte toepassingen tot wielen voor zware, industriële toepassingen. Ook qua opties wat betreft remmen, lagering en materiaal heeft u een ruime keuze. Wij bieden wielen met wielrem / enkele rem, dubbele rem voorloop of dubbele rem naloop, richtingvastzetter en centrale rem. Wat betreft lagering kunt u bij ons terecht voor wielen met onder andere kogellager, glijlager en rollager / naaldlager. De velgen van onze wielen zijn bijvoorbeeld gemaakt van aluminium, staal of kunststof. Qua loopvlak vindt u bij ons wielen met een loopvlak van bijvoorbeeld rubber of thermoplastisch rubber (TPE), gietijzer, staal of kunststoffen zoals polyamide en polypropyleen, polyurethaan en thermoplastisch polyurethaan (TPU).

Naast ons uitgebreide standaardassortiment kunnen wij wielen op maat voor u samenstellen, omdat wij beschikken over een eigen assemblage-afdeling. Bovendien kunnen wij ook grotere hoeveelheden vaak snel leveren door onze ruime voorraad.

Leverancier voor verschillende branches

Wij zijn er trots op dat wij dé wielenleverancier zijn voor veel verschillende branches. Wij hebben hierdoor jarenlange ervaring in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, de voedingsindustrie en grootkeuken, de industrie en interne logistiek, de luchtvaart en in meubilair en inrichting. Maar ook voor toepassingen binnen de machinebouw, apparatenbouw, schoonmaakindustrie, steigerbouw, etc. leveren wij al jarenlang wielen. Onze expertise zetten we graag in om u te helpen bij het vinden van de juiste wielen.

Dealerschappen met bekende merken

Protempo heeft dealerschappen met erkende en bekende fabrikanten van wielen. Vaste merken die we leveren zijn onder andere: Steinco, Maier, AlwayseLFC en Haco. Naast een groot assortiment wielen van bekende A-merken verkopen wij ook zelfontwikkelde wielen onder ons huismerk Novio. In deze producten hebben wij de wensen van klanten, samen met onze kennis en expertise, gebundeld tot nieuwe producten.

Jarenlange ervaring als leverancier van wielen

Onze jarenlange ervaring uit zich in vakgerichte kennis en kunde. Onze enthousiaste én servicegerichte binnen- en buitendienst beschikt over veel kennis, expertise en jarenlange ervaring. Dit zetten wij graag voor u in zodat u altijd het juiste wiel voor uw toepassing vindt. Kijkt u vooral eens rond op onze website en neem contact met ons op als u advies nodig heeft!