Kogelpotten

Kogelpotten
Bij Protempo heeft u keuze uit een ruim assortiment kogelpotten van Alwayse. Deze zijn uitermate geschikt voor toepassingen in intern transport. Zo kunt u ladingen soepel, nauwkeurig en in elke richting verplaatsen, terwijl u maar een minimale inspanning hoeft te leveren. Bovendien heeft u voor een kogelpot geen stroombron nodig. Wij hebben kogelpotten in ons assortiment voor zowel lichte als zware ladingen. Daarnaast hebben we speciale miniatuur kogelpotten voor het precisiewerk. Bij Protempo is zeker ook maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld voor zwaarlast of geveerde kogelpotten. Ook kunt u bij ons de benodigde afstand tussen de kogelpotten uit laten rekenen. Wij voorzien u graag van advies!
Euro unit / serie 710-000
Standaard flens / serie 710-001
Standaard met ovale plaatbevesting / serie 710-002
Standaard met draadstiftbevestiging / serie 710-004
Standaard draadstiftbevestiging incl. cup / serie 710-00
Heavy duty, serie standaard / serie 710-007
Heavy duty, serie zwaar / serie 710-008
Blokkeerbare kogelpot / serie 710-030
Mini units / serie 710-025
Clipbevestiging voor serie euro unit / serie 710-500
Clipbevestiging heavy duty standaard / serie 710-507
Kogelrol

Kogelpotten van Alwayse bij Protempo

Bij Protempo kunt u terecht voor een breed assortiment kogelpotten van het merk Alwayse. Ideaal voor gebruik in intern transport in verschillende industrieën, van meubelindustrie tot houtverwerkingsindustrie. Bij ons kunt u terecht voor lichte en zware kogelpotten, mini kogelpotten en blokkeerbare kogelpotten. Met een pot of met draadstift, met flens of zonder flens. Opbouw kogelpotten met draadstift zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor machines in productiebanen. Of kies juist voor inbouw kogelpotten, afhankelijk van uw toepassing.  Daarnaast hebben wij losse clipbevestigingen in het assortiment.

De opbouw van een kogelpot

In de basis is een kogelpot een behuizing met een draagkogel op een bedje van kleinere kogels, de lagering. De draagkogel rolt soepel en zonder frictie over deze lagering. Onderin de behuizing zit een klein gaatje, waardoor vuil en stof makkelijk weg kunnen wanneer u de kogelpot spoelt met WD-40. De kogelpotten van Alwayse zijn standaard gesmeerd, wat zorgt voor een stil transport door de zeer lage geluidsproductie. Ongesmeerde kogelpotten behoren echter ook tot de mogelijkheden. Deze worden bijvoorbeeld ingezet in de verpakkingsindustrie. 

Materiaal van de draagkogel en de behuizing 

De kogel en de behuizing van een kogelpot kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo bestaan er plaatstaal geperste, kunststoffen, massief stalen en RVS behuizingen. Ook de kogel bestaat in verschillende varianten wat betreft materiaal. Denk hierbij aan staal, RVS, kunststof of zelfs een keramische kogel. De kogelpotten met keramische draagkogels zijn ideaal bij (zeer) warme temperaturen, bijvoorbeeld voor glasblazers in de glasindustrie. Een keramische kogel zet namelijk niet uit en loopt daardoor dus ook niet vast. Voor de voedingsindustrie / levensmiddelenindustrie en voor omgevingen waar er vocht bij de kogelpotten kan komen hebben wij kogelpotten in RVS 304 in het assortiment.

Speciale uitvoeringen en maatwerk

Protempo levert ook speciale uitvoeringen van Alwayse. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geveerde kogelpotten, zowel met enkele veer als dubbele veer en met een dikke of dunne spiraal. Deze kogelpotten veren mee, waardoor ze ideaal zijn voor onder andere licht perswerk of wanneer er gewerkt wordt met een plaatstans. Daarnaast kunnen wij voor zeer zware toepassingen, voor bijvoorbeeld de machinebouw, echte zwaarlast kogelpotten leveren welke zijn voorzien van een kogel kringloopsysteem. Bovendien is ook maatwerk zeker mogelijk, zodat u uw kogelpotten naar wens kunt laten samenstellen. Neem contact met ons op voor meer informatie of advies!
Wij staan voor u klaar
Onze vakspecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of informatie over onze producten en services.
Employee support