Hittebestendige wielen

De hittebestendige wielen van Protempo zijn geschikt voor omgevingen waarin de wielen extreme temperatuurschommelingen moeten kunnen weerstaan. Afhankelijk van het type hittebestendig wiel kunnen ze temperaturen aan vanaf -40° C en tot +350° C en zijn ze bestand tegen water, zuren, oliën en chemicaliën. Onder andere zeer geschikt voor toepassingen in de bakkerij, in grootkeukens en in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld voor onder karren of wagens die gebruikt worden in ovens en/of vriezers.
Hittebestendige wielen
Hittebestendige wielen

Hittebestendige wielen voor elke situatie

Heeft u wielen nodig die tegen extreme hitte of kou moeten kunnen, bijvoorbeeld omdat u ze gebruikt in een industriële oven, afbakoven of juist in een diepvries? De slijtvaste hittebestendige wielen van Protempo zijn hier ideaal voor. Voor een hittebestendig wiel zijn schommelingen in temperatuur geen probleem. Bovendien hebben deze wielen een lage rolweerstand en voldoen ze aan de strenge hygiënische eisen die gelden in de levensmiddelenindustrie. 

Groot temperatuurbereik

De hittebestendige wielen van Protempo hebben een groot temperatuurbereik. De wielen kunnen temperaturen aan vanaf -40° C tot, afhankelijk van het type hittebestendig wiel, +260° C, +270° C, +280° C of zelfs +350° C. Daarnaast hebben wij wielen in het assortiment die bestand zijn tegen water, zuur, olie en chemicaliën.

Heeft u naast hittebestendie wielen ook 'gewone' wielen nodig? Kijk dan eens naar ons brede aanbod wielen voor andere toepassingen.
Wij staan voor u klaar
Onze vakspecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of informatie over onze producten en services.