Wielen toepassingen

Wielen toepassingen
Wielen worden voor verschillende toepassingen gebruikt. Bekijk hier het hele aanbod van Protempo. Denk hierbij aan gebruik van meubelwielen voor bureaustoelen en kleine meubels. Of hittebestendige wielen voor in de voedingsindustrie en grootkeukens. Rolstoelwielen en zwaarlastwielen spreken voor zich en worden gebruikt voor rolstoelen, rollators en om zware goederen te transporteren. Protempo maakt onder andere steigerwielen naar wens en assembleert zelf zwenkwielen en bokwielen met luchtbanden. Zo is er altijd een wiel naar wens te maken. Staat uw gewenste wielen toepassing er niet tussen? Neem gerust contact op met onze collega’s, zij helpen u graag met het vinden van de juiste wielen.
Apparatenwielen
Hittebestendige wielen
Meubelwielen
Pallettruckrollen en geleiderollen
Rolstoelwielen
Smalspoor- en groefwielen
Steigerwielen
Transportwielen
Zwaarlastwielen
Zwenkwielen en bokwielen met luchtbanden

Apparatenwielen

Apparatenwielen zijn bedoeld om kleine apparaten mee te vervoeren, denk hierbij aan kleine meubels en apparaten uit de medische sector. Deze gezondheidszorg wielen zijn ook verkrijgbaar met elektrostatische ontlading. Elektrisch geleidende wielen / antistatische wielen worden gebruikt om keukenapparatuur en schoonmaakapparatuur te verplaatsen zonder dat de apparatenwielen zich statisch opladen. Er zijn ook RVS apparatenwielen beschikbaar, deze zijn zowel toepasbaar in licht vochtige omgevingen als buiten.

Hittebestendige wielen

Hittebestendige wielen worden veel gebruikt in grootkeukens en de voedingsindustrie. Deze wielen zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen alsook water, zuren en oliën. Voor langere afstanden raden we hittebestendige transportwielen aan welke ook verkrijgbaar zijn bij Protempo. De slijtvaste hittebestendige wielen kunnen goed tegen schommelingen in temperatuur en hebben een lage rolweerstand waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn.

Meubelwielen

Meubelwielen zijn kleine wieltjes met of zonder rem. Deze wielen worden veel gebruikt voor huis-, tuin- en keukentoepassingen. Een kast op wielen of plantenbakken op wielen, daarvoor gebruikt u meubelwielen van Protempo. Ook speciale bureaustoel wielen zijn verkrijgbaar. Kijk hiervoor goed naar het draagvermogen van de wielen en naar het loopvlak. Voor harde vloeren zijn wielen met een zacht loopvlak aangeraden, voor zachte vloeren zijn wielen met een hard loopvlak aangeraden. Zo zijn er kunststof wielen en rubberen wielen op voorraad voor allerlei meubel toepassingen.

Pallettruckrollen en geleiderollen

Pallettruckrollen zijn goed inzetbaar onder palletwagens, pallettrucks, pompwagens en transpallets. De rolwielen zijn gemaakt van verschillende materialen met verschillende velgen. Zo zijn de pallettruckrollen in te zetten voor diverse draagvermogens. De geleiderollen worden veel in productiestraten gebruikt als machinerol. Geleidingswielen zitten vaak in transportbanden en geleiden de banden tijdens het transportproces.

Rolstoelwielen

Rolstoelwielen zijn te gebruiken voor rolstoelen en rollators. Deze rolwielen vangen veel trillingen op waardoor het rolcomfort hoog is. Rolstoelwielen zijn verkrijgbaar met luchtband en met softband. Voordeel van de softband is dat dit antilekbanden zijn. Voordeel van luchtbandwielen is dat de demping groter is. Beide soorten rolstoelwielen zijn streeploos en laten geen strepen achter op de vloer.

Smalspoor- en groefwielen

Smalspoorwielen zijn bekend onder verschillende namen: groefwielen, flenswielen, spoorwielen en spoorkranswielen. Met al deze soorten wielen blijft uw transportsysteem hoe dan ook op de rails. Er zijn verschillende uitvoeringen en materialen beschikbaar voor flenswielen. Spoorwielen hebben een hoog draagvermogen en zijn daardoor bij uitstek geschikt als industriële wielen om zware lasten te vervoeren over een spoor of rails. Protempo levert zowel kunststof spoorkranswielen als stalen flenswielen voor industriële toepassingen op een rails.

Steigerwielen

Steigerwielen voor uw rolsteiger kunnen op maat gemaakt worden bij Protempo. Op onze assemblage afdeling maken we het perfecte steigerwiel. Kies zelf een kleur, remsoort, draagvermogen en bevestiging voor uw steigerwiel. Naast op maat gemaakte steigerwielen levert Protempo ook een aantal standaard rolsteiger wielen. Ook diverse toebehoren en accessoires voor steigerwielen zijn direct leverbaar uit voorraad. Transportwielen Transportwielen worden veel gebruikt in magazijnen, fabriekshallen en werkplaatsen. Deze wielen zijn ideaal voor het verplaatsen van rol- en vuilcontainers. Om deze voorwerpen ook buiten en in een vochtige omgeving te laten rollen, heeft Protempo RVS transportwielen in het assortiment. Slijtvast, duurzaam en perfect voor in een omgeving waar hygiëne belangrijk is. Ook kleine transport wieltjes zijn verkrijgbaar, voor het verplaatsen van kleinere voorwerpen.

Zwaarlastwielen

Zwaarlastwielen om zware lasten te dragen vindt u bij Protempo in het brede assortiment wielen voor verschillende toepassingen. Zware machines of zware boten verplaatsen gaat eenvoudig met zwaarlastwielen. Het draagvermogen van deze wielen is enorm en de bouw van het wiel is hierop aangepast. Zwaarlastwielen zijn onder andere verkrijgbaar als kunststof wielen en als stalen wielen.

Zwenkwielen en bokwielen met luchtbanden

Het voordeel van zwenk- en bokwielen met luchtbanden is dat het transport zonder veel trillingen verloopt. Zwenkwielen en bokwielen met luchtbanden worden gebruikt op ongelijke ondergronden in tuin- en parkbeheer en in de landbouw. Er is keuze uit stalen en kunststof velgen, en uit verschillende profielen voor de luchtbanden. Protempo assembleert zelf de zwenkwielen en bokwielen met luchtbanden. Zo zijn alle combinaties naar wens te maken.
Wij staan voor u klaar
Onze vakspecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of informatie over onze producten en services.
Employee support