Smalspoor- en groefwielen

Voor het vervoeren van lasten over (smal)spoor / rails biedt Protempo smalspoor- en groefwielen, in sommige gevallen ook wel spoorkranswielen of flenswielen genoemd. Met een smalspoorwiel of groefwiel bent u ervan verzekerd dat uw transsportsysteem op de rails blijft. Afhankelijk van uw toepassing en het draagvermogen dat u nodig heeft, kunt u kiezen voor gietijzeren, stalen of polyamide wielen.
Smalspoor- en groefwielen
Smalspoorwielen en groefwielen

Een smalspoorwiel of groefwiel voor al uw toepassingen op spoor/rails 

Met een smalspoorwiel of groefwiel, soms ook wel spoorkranswiel of flenswiel genoemd, zit u goed als u op zoek bent naar een wiel om in te zetten op (smal)spoor. Door het hoge draagvermogen zijn deze wielen geschikt voor zware tot zeer zware belasting. Daarom worden ze veel ingezet voor industriële toepassingen waarbij lasten over spoor / rails vervoerd moeten worden. Spoorkranswielen en groefwielen kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden in de industrie onder zware deuren of poorten. 

Verschillende materialen en groeftypes

Onze smalspoor- en groefwielen zijn, afhankelijk van het wiel, beschikbaar met vierkante groef, halfronde groef of V-vormige groef. U heeft de keuze uit de materialen gietijzer, kunststof (polyamide) en staal. Afhankelijk van het materiaal zijn de flens en het loopvlak zuiver gedraaid.

Bent u op zoek naar wielen voor transporttoepassingen zonder rails? Neem dan een kijkje in Protempo's ruime assortiment wielen.
Wij staan voor u klaar
Onze vakspecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of informatie over onze producten en services.